Το Πρόγραμμα Μπλε Σαρωνικός

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

Ypourgeio_periballontos2
bw__800x448

Το 2023, η ομάδα μας συνεχίζει το πρόγραμμα Μπλε Σαρωνικός, το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόγραμμα στον Σαρωνικό Κόλπο. Με στόχο να διοργανώσουμε εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και να δημιουργήσει συνεργασίες με οργανισμούς, φορείς και επιχειρήσεις για πιο βιώσιμες πρακτικές.

Η ομάδα Beach Cleaning ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα περιβαλλοντικής δράσης «Μπλε Σαρωνικός», που τελεί υπό την Αιγίδα της UNESCO, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να ενισχύσει την περιβαλλοντική συνείδηση σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από μια σειρά δράσεων.

one

Το πρόγραμμα «Μπλε Σαρωνικός» ξεκίνησε  το 2022 με τον καθαρισμό ακτών και την ανάσυρση απορριμμάτων από τον βυθό του Σαρωνικού Κόλπου και συνεχίζεται.

two

Ένα μεγάλο μέρος των απορριμμάτων μεταφέρθηκε σε ειδικούς χώρους επεξεργασίας με στόχο την επαναχρησιμοποίηση των υλικών μέσω του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας.

Με πάνω από δεκαέξι δράσεις σε δέκα Δήμους του Σαρωνικού Κόλπου να έχουν ολοκληρωθεί, έχουμε καταφέρει να ανελκύσουμε περισσότερα από 13.775 κιλά απορρίμματα. Μεταξύ άλλων ανελκύσαμε τρεις μηχανές, καρότσια σουπερμάρκετ, ποδήλατα, λάστιχα, πλαστικά μπουκάλια, σακούλες, καλαμάκια και πολλά ακόμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα από το πρόγραμμα «Μπλε Σαρωνικός», καθώς και όλες τις ενέργειες που υλοποιούνται από την ομάδα Beach Cleaning, έχει ξεκινήσει η προσπάθεια στήριξης δύο στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει διαμορφώσει ο ΟΗΕ σε μια προσπάθεια για έναν πιο υγιή πλανήτη. Ο στόχος 13 «Δράση για το Κλίμα» και ο στόχος 14 «Ζωή στο Νερό».