Κυκλική Οικονομία

Η ιδέα:

Κατά τη διάρκεια των δράσεών μας τα τελευταία χρόνια έχουμε ανασύρει δεκάδες τόνους πλαστικών. Πού καταλήγουν, όμως, όλα αυτά; Αν μπουν στον πράσινο κάδο, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να μεγαλώσουμε τις στοίβες απορριμμάτων στις χωματερές. Αν μπουν στον μπλε κάδο, είναι πιθανό να πάνε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την κατάληξή τους. Γι’ αυτό, το 2019, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με το Σουηδικό Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας (CEEII) και, μέσω του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας, να δημιουργήσουμε νέα προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια θα προσφέρουμε πίσω στην κοινωνία. 

Κατασκευή προϊόντων

Μετά τη συλλογή και διαλογή των πλαστικών, τα στέλνουμε σε ένα εργοστάσιο στην Ελλάδα, με σκοπό να καθαριστεί το πλαστικό και να μετατραπεί σε κόκκο. Αυτή η διαδικασία μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε νέα προϊόντα, όποιου μεγέθους και σχήματος επιθυμούμε.

Η προσφορά μας

Αφού παράξουμε τα προϊόντα, τα προσφέρουμε πίσω στη κοινωνία. Το 2021 προσφέραμε επτά σετ παγκάκι με κάδο, τα οποία τοποθετήθηκαν σε επτά Δήμους όπου είχαμε πραγματοποιήσει δράσεις και που μας είχαν στηρίξει ενεργά. Tο 2022, με τα πλαστικά που συλλέξαμε, κατασκευάστηκαν 11 αποδυτήρια, τα οποία εγκαταστάθηκαν σε παραλίες της Αττικής. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να γίνεται μια ολοκληρωμένη, πλήρης και επιτυχημένη προσπάθεια σε όλους τους τομείς, με κύριο γνώμονα το καλό του περιβάλλοντος και της
κοινωνίας.