Βραβείο “Καλύτερης πρακτικής για το θαλάσσιο περιβάλλον”

Στην 5ης Διεθνούς Έκθεσης Περιβαλλοντικών Τεχνολογιών, Verde Tec 2023.

Κατά τη διάρκεια της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Περιβαλλοντικών Τεχνολογιών, Verde Tec 2023, η ομάδα Beach Cleaning είχε τη χαρά να συναναστραφεί με περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένους πολίτες που  παράλληλα είναι παθιασμένοι με τον εθελοντισμό.

Οι συζητήσεις με πολίτες και οργανισμούς με κοινό όραμα, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών με προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και Δήμων που δεσμεύονται να ηγηθούν της ευθύνης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος ήταν ενθαρρυντικές.

Μέσα από τις συζητήσεις, τα μέλη της ομάδας είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μια σειρά από ιδέες, προβληματισμούς και προτάσεις, τις οποίες χρησιμοποίησαν ως κίνητρο ώστε να αναλάβουν να ξεκινήσουν ακόμη μεγαλύτερες και πιο αποτελεσματικές ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό περιλαμβάνει την οργάνωση πιο μεγάλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που έχουν αποτελεσματικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και τις ζωές των μελλοντικών γενεών.

Είχαν επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, “Μαθητές του σήμερα, πολίτες του αύριο” το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων σε σχολεία, πανεπιστήμια, ομάδες προσκόπων και συλλόγων σχετικά με τη σημασία της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μια δράση μαζί με τα παιδιά στην παραλία, ώστε να νιώσουν και να καταλάβουν πως μπορούν να γίνουν μέρος της λύσης.

Τέλος, η ομάδα Beach Cleaning είχε τη μεγάλη τιμή να βραβευτεί για το πρόγραμμα «Μπλε Σαρωνικός» με το βραβείο «Καλύτερης πρακτικής για το θαλάσσιο περιβάλλον». Με 16 δράσεις το 2022 σε 10 Δήμους και τη συλλογή περισσότερων από 12 τόνους το πρόγραμμα συνεχίζεται και φέτος γύρω από τον Σαρωνικό Κόλπο. Στόχος του προγράμματος είναι η αποσυμφόρηση του Σαρωνικού Κόλπου από κάθε είδους απόρριμμα καθώς και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την θαλάσσια ρύπανση.

Πιάσε το κύμα δράσης και έλα να στηρίξουμε το περιβάλλον.