Το πρόγραμμα “Μπλε Σαρωνικός” επιστρέφει

Οι δράσεις του προγράμματος "Μπλε Σαρωνικός" ξεκινούν για δεύτερη χρονιά. Μάθετε περισσότερα.

Η αποστολή της ομάδας Beach Cleaning μέσω του προγράμματος «Μπλε Σαρωνικός» είναι να προστατεύσει το ευαίσθητο οικοσύστημα του Σαρωνικού με τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων και την προώθηση της βιωσιμότητας. Το πρόγραμμα σημείωσε μεγάλη επιτυχία τον πρώτο χρόνο συλλέγοντας τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων, τα περισσότερα από τα οποία ήταν πλαστικά, από τη θάλασσα.

Η ρύπανση του πλαστικού στη θάλασσα αποτελεί μια αυξανόμενη ανησυχία, καθώς αποτελεί σημαντική απειλή για τη θαλάσσια ζωή και τα οικοσυστήματα. Ο Σαρωνικός Κόλπος είναι ζωτικής σημασίας τμήμα της Αθήνας και είναι απαραίτητο να αναλάβουμε δράση για την προστασία του. Η πρωτοβουλία της Beach Cleaning και το πρόγραμμα “Μπλε Σαρωνικός” είναι ένα κρίσιμο βήμα για τη διατήρηση του Σαρωνικού για τις μελλοντικές γενιές.

Λόγω της μεγάλης επιτυχίας της πρώτης χρονιάς και του αυξανόμενου ενδιαφέροντος του κόσμου για το πρόγραμμα, η Beach Cleaning αποφάσισε να συνεχίσει τις προσπάθειές της στον Σαρωνικό για δεύτερη χρονιά από τον Μάρτιο του 2023. Βασικός στόχος θα συνεχίσει να είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σημασία της περιβαλλοντικής ρύπανσης της θάλασσας και να αφήσουμε πίσω μας έναν καθαρότερο Σαρωνικό.

Επιπλέον το πρόγραμμα υποστηρίζει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Συγκεκριμένα τους στόχους #13 «Δράση για το κλίμα» και τον στόχο #14 «Ζωή στο νερό».

Η Beach Cleaning θα ήθελε να εκφράσει την εκτίμησή της σε όλους τους εθελοντές και υποστηρικτές της που συνέβαλαν στις προσπάθειές της για τον καθαρισμό του Σαρωνικού. Η ομάδα ανυπομονεί να συνεχίσει την αποστολή της και να κάνει τη διαφορά στο περιβάλλον και την κοινωνία.

Το πρόγραμμα τελείται υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, της International Action Art, του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Μουσείου Χέλμη Φυσικής Ιστορίας.