Η ανέλκυση του πρώτου αυτοκινήτου

Η ανέλκυση του πρώτου αυτοκινήτου απο την ομάδα Beach Cleaning πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το αυτοκίνητο βρισκόταν ανάποδα με τις ρόδες να είναι το μόνο κομμάτι που φαινόταν. Ένας από τους δύτες της ομάδας μας το είδε και έτσι ξεκίνησε η επιχείρηση ανέλκυσης του αυτοκινήτου με την βοήθεια του Δήμου, ο οποίος μας παρείχε γερανό. Όλοι οι δύτες της ομάδας καταφέραμε σε μόλις μισή ώρα να ανελκύσουμε ένα Citroen λευκού χρώματος.

Η δράση της Θεσσαλονίκης στέφθηκε με επιτυχία! Τρεις μέρες, δύο σημεία δράσεων (Λευκός Πύργος, Μέγαρο Μουσικής), εννέα εθελοντές, τέσσερις δύτες, 5.248 κιλά απορριμμάτων. 1 αυτοκίνητο, 9 ποδήλατα, 4 μηχανάκια, 31 λάστιχα, 17 ηλεκτρικά πατίνια, 1 ηλεκτρονικός υπολογιστής, 6 καρότσια σούπερ μάρκετ, 1 ανέμη τράτας, 4 πλαστικές καρέκλες, 10 μπαταρίες, 4 μουσαμάδες, 1 drone, 2 κινητά, 1 φωτοβολίδα, αλουμινένια κουτάκια, πλαστικές σακούλες, πλαστικά ποτήρια, γυάλινα μπουκάλια, συσκευασίες τροφίμων ήταν μερικά από τα σκουπίδια που ανελκύσαμε.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Καθάρισε σε βάθος» με την υποστήριξη του Dixan και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ευχαριστούμε τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Δημητριάδη για την εξαιρετική συνεργασία και στήριξη της δράσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *